maanantai 23. toukokuuta 2016

Kansallispuistopäivän juoksuretki

Jo pitkään oli suunniteltu ylipitkää lenkkiä, jolla voitaisiin mitata jäsenten tämän hetkistä kuntoa ja  kokeilla uusia varusteita sekä ravinnon ja veden imeytymistä pitkän rasituksen aikana. Päiväksi valikoitui 22.5. mikä sattumalta sattui olemaan virallinen kansallispuistopäivä. Tästä syystä saimmekin huomioita jo ennen lähtöä ja päädyimme Kurjenrahkan kansallispuiston Facebookseinälle


Tällä kertaa porukka oli hyvin aktiivista ja mukaan matkaan saatiin yhteensä kahdeksan innokasta harrastelijaa. Suurin osa porukasta kuului Harharetken vakiomiehistöön, mutta mukana oli myös muutama vieraspeluri Team Totista. Alkuperäinen suunnitelma oli, että edetään juosten Kuhankuonon parkkipaikalta Raision ABC:lle, mutta hullutteluksihan se taas meni ja kaksi uljasta taistelijaa raapi kasaan kiitettävät 50 km, kun he etenivät juosten vielä Kerttula Tikanmaa välin!


Pitkä lenkki oli harjoituksellisesti arvokas ja koko porukka pääsi arvioimaan omaa jaksamistaan pitkässä rasituksessa. Allekirjoittaneen kohdalla takaraivoon hiipi pieni pelko siitä, että onko kuntokäyrän kehitys riittävän jyrkkä, kun aikaa h-hetkeen on enää alle kaksi kuukautta. Kone toimii hiilihydraateilla moitteetta, mutta kun rasva-aineenvaihdunta alkaa, niin tehot nousevat turhan korkealle ja pintakaasulla eteneminen vaikeutuu. Tästä viisastuneena tulee varmasti harjoittelun painopistettä siirtää enemmän rasva-aineenvaihduntaa kehittävään pitkäkestoiseen ja matalasykkeiseen perusjurnutukseen. Toisaalta on helpottava ajatus on se, kun numerolappu liimataan rintaan, niin sisäinen taistelija nousee esiin ja periksi ei anneta ennen kuin maaliviiva on ylitetty. Vain aika näyttää kuinka poikien lopulta Sveitsissä käy!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti