keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Ei se kausi vielä ollutkaan valmis...

Juha sai ylipuhuttua porukan vielä kerran kaivamaan suunnistustossut naftaliinista ja osallistumaan Turussa järjestettyyn Turku Rogaining Night Sprint tapahtumaan, joka on osa kolmioisaista Rogaining Sprint -sarjaa, jota käydään Turun seudulla. Tietämättömille tiedoksi, rogaining on suunnistuksen alalaji, jossa kilpaillaan yksilö- ja joukkuesarjoissa. Kilpailuissa, joiden kesto vaihtelee lyhyistä kahden tunnin sprinteistä aina pitkiin kestävyysmatkoihin, on tarkoitus kerätä pisteitä hakemalla rasteja joukkueen itsensä, rajatun ajan sisällä, laatiman suunnitelman mukaisesti. Rastit on pisteytetty vaikeuden ja saavutettavuuden mukaan, jolloin helpoista rasteista saa yhden pisteen ja vaikeimmista rasteista täydet kymmenen pistettä. Joukkueet pyrkivät suunnittelemaan reittinsä siten, että käytössä olevan aikarajan sisällä maksimoidaan pisteiden määrä, kuitenkaan ylittämättä annettua aikamäärettä. Kilpailuajan ylittämisestä seuraa sakko ennalta määritetyn taulukon mukaisesti, esimerkiksi -2 pistettä per alkava ylitetty minuutti.

OC Harharetki osallistui jo aiemmin keväällä Raision Kerttulassa järjestettyyn Rogaining Sprint kilpailuun kolmen joukkueen voimin, sijoittuen tuolloin sijoille 7, 8 ja 15. Eli nyt lähdettäessä Turun keskustassa kisattuun "yökilpailuun" oli kolmihenkisellä joukkueella puolustettavaan keväinen seitsemäs sija. Tämänkertainen OC Harharetki koostui Juha Aaltosesta, Ville Heleniuksesta ja Tomi Kiiskestä.

Juha leimaamassa rastilla 78 (Kuva: Otto Saikkonen)

Itse kilpailuun lähdettiin mitalinkiilto silmissä, vaikka joukkuesarjaan olikin ilmoittatunut mukaan ennalta todella koviksi tiedettyjä joukkueita. Tällä kertaa kilpailun aloitus ja reittien suunnittelu totetuttiin Kähärin kentällä. OC Harharetki suoriutui reittisuunnittelusta, tavanomaiseen tapaan, ehkä hieman liiankin nopeasti. Tämä suuripiirteinen reittisuunnittelu maksoi todennäköisesti joukkeelle sen himoitun palkintopallisijan, koska eroa lopputuloksissa kolmanteen sijaan oli vain neljä pistettä. Pimenevässä illassa joukkeen suunnistus kulki hyvin ja suurimmilta pummeilta vältyttiin. Myös jalka nousi kevyesti, josta todisteena OC Harharetkelle myönnettiin ratamestarin toimesta erikoismaininta hienosta alkuvauhdista. "Ratamestarin kunniamaininta menee OC Harharetken kisa-avaukselle, lähdöstä Juhannuskukkulan näköalarastille 50 sekunnissa!". Päivän suurin virhe siis tapahtui jo ennen lähtölaukauksen ampumista reitin suunnitteluvaiheessa, jossa omat voimavarat arvioitiin alakanttiin. OC Harharetki saapui maaliin jo noin 15 minuuttia ennen maalin sulkemisaikaa, jos tämä jäljelle jäänyt aika olisi käytetty hyödyksi, olisi tuloksena ollut miltein varma palkintopallisija. Mutta epäonnisen reitinvalinnan takia, oli tällä kertaa tyytyminen viidenteen sijaan. Mutta pääasiahan on että jalka nousee, kilometrit karttuu ja ennen kaikkea on kivaa! OC Harharetki tullaan myös ensi vuonna näkemään Rogaining kilpailuissa.

Rogainingia voimme lämpimästi suositella kaikille, jotka haluavat pitää hauskaa ja kehittää kuntoaan yksin tai ryhmässä!

Erikoismainintana vielä lopuksi Juha Aaltosen hieno 12. sija Turku Rogaining -kokonaiskilpailussa!


Kilpailukartta 1, (Turun Metsänkävijät, http://www.tume.fi/rogaining/nightsprint2015/reitit1.jpg)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti